برای مشاوره رایگان و ثبت سفارش با ما در ارتباط باشید.​

اختراع تلویزیون

زمان مطالعه: 6 دقیقه

 

اختراع تلویزیون

با توجه به اینکه تلویزیون یک جعبه جادویی و شگفت انگیز است همه دوست دارند بدانند تاریخچه تلویزیون چیست و از کجا نشئت می‌گیرد. اصلاً اولین بار چه کسی تلویزیون را اختراع کرد و ورود تلویزیون به ایران چگونه شکل گرفت؟ همه این سوال‌ها در رابطه با تلویزیون‌هایی است که زندگی انسان را متحول کردند. در واقع تلویزیون‌ها به همون شکل و شمایلی که الان در دسترس ما انسان‌ها قرار دارند، نبودند. در واقع تلویزیون‌ها سیر تکاملی مختلفی را طی کردند و از حالت مکانیکی، ابعاد بزرگ و نمایشگر سیاه و سفید به تلویزیون‌های باریک و مسطح و رنگی امروز تبدیل شدند.

بیشتر بخوانید :  خرید استابلایزر 

اختراع تلویزیون
تلویزیون‌هایی که امروزه ما با آنها سر و کار داریم بسیار پیشرفته هستند اما تلویزیون‌های قدیمی هیچ یک کنترل نداشتند و شما نمی‌توانستید از راه دور تنها با کلیک کردن بر روی یک دکمه شبکه را تغییر دهید یا صدای آن را کم یا زیاد کنید. جالب است بدانید که اولین تلویزیون در سال ۱۸۶۲ توسط کازلی اختراع شد.
اما از آن سال تاکنون تحولات بسیار زیادی انجام شده و اما در همان سال ایران تلویزیون نداشت و سال‌ها بعد جعبه جادویی و جذاب به ایران آمد و در واقع در سال ۱۳۳۷ ایرانی‌ها با تلویزیون آشنا شدند. اگر شما هم کنجکاو هستید تاریخچه دقیق تلویزیون و مخترع آن را بشناسید تا انتهای این مطلب با ما همراه شوید.

 

تلویزیون در چه تاریخی اختراع شد؟

دانشمند ایتالیایی به نام کاللی در سال ۱۸۶۲ موفق به ساخت دستگاهی شد که می‌توانست تصاویر تلگراف شده مخابراتی را به نمایش بگذارد که بعدها این دستگاه با نام تلویزیون شناخته شد. پس از گذشت چند سال فردی به نام جان لوجی برد توانست با تحقیقات گسترده در زمینه تصاویر در نهایت موفق به نمایش گذاشتن تصاویر شود که از طریق کابل فرستاده می‌شدند. می‌توان گفت اولین بار در سال ۱۹۲۵ جان لوجی برد موفق به اختراع تلویزیون شد.
چند سال بعد از اختراع تلویزیون توسط جان لوجی برد، دکتر الکساندرسن با توجه به تحقیقات وسیع و گسترده‌ای که در رابطه با تصاویر و تلویزیون‌ها انجام داد توانست تحولاتی را در تلویزیون جان لوجی ایجاد کند و در نهایت اولین تلویزیون خانگی را بسازد. در دهه ۱۹۴۰ بود که از آن پس افراد مرفه و دارا یک تلویزیون در خانه خود داشتند و با تشکیل دورهمی‌ها و مهمانی‌ها همگی به تماشای تلویزیون می‌نشستند. در واقع دکتر الکساندرسن با این کار توانست جعبه جادویی که تصویر و صدا را انتقال می‌دهد به دنیای شگفت انگیز واقعی بیاورد.

تاریخچه اختراع تلویزیون در دنیا و ایران، سیر تکاملی آن

تلویزیون‌های قدیمی شکل و شمایلی متفاوت از شکل و اندازه تلویزیون‌های امروزی داشتند. در واقع در دنیای ما انسان‌ها هیچ چیز ثابت نیست و همواره در حال آپدیت و به روز رسانی است. تلویزیون نیز از دیگر دستگاه‌ها مستثنا نبوده و در طول سال‌های مختلف از زمانی که مخترع تلویزیون آن را به دنیا آورد تاکنون دچار تغییر تحولات مختلفی شده است. در ادامه به سیر تکاملی تلویزیون در دنیا و ایران پرداخته‌ایم:

تصاویر اولین تلویزیون

تلویزیون‌های مکانیکی

اگر عکس اولین تلویزیون دنیا را ببینید باورتان نمی‌شود چرا که این تلویزیون مکانیکی بوده و توسط دیسک و موتورها به کار در می‌آمد. تصویر حاصل از اولین تلویزیون در واقع در محیط‌های تاریک به نمایش در می‌آمد و شما در محیط‌های روشن قادر به تماشای تصویر آن نبودید. دیسک‌های موجود در تلویزیون مکانیکی با کمک موتور می‌چرخیدند که در هر چرخش یک تصویر را به نمایش می‌گذاشتند.
نکته مهم و جالب توجه در رابطه با اولین تلویزیون مکانیکی این است که این تلویزیون حدود ۳۰ سوراخ داشت که دیسک آن در هر ثانیه ۱۲ بار چرخش می‌کرد. جلوی دیسک یک لنز قرار گرفته بود که می‌توانست نور را بر روی سوژه متمرکز کند. پس از برخورد نور با سوژه پالس‌های الکتریکی ایجاد می‌شدند و تصویر به نمایش گذاشته می‌شد. هر چند که در این میان گیرنده‌های رادیویی امواج را به لامپ نئونی ارسال می‌کردند، همه این مراحل تنها برای به نمایش گذاشتن برنامه و تصاویر توسط یک تلویزیون بود.

تلویزیون‌های الکترونیکی

سرانجام در سال ۱۹۲۷ جواد ۲۱ ساله به نام فارنسورث تا ۱۴ سالگی در خانه بدون برق زندگی می‌کرد موفق به ساخت تلویزیون‌های الکترونیکی شد. در واقع فارنسورث از همون نوجوانی رویاهای بزرگ داشت و سعی می‌کرد تصاویر و کدهای آنها را به کمک امواج رادیویی ارسال کند. با این وجود توانست علامت دلار را با وجود کدها و ارسال آنها از طریق امواج رادیویی تصاویری را به دست آورد که به طور کلی باعث از میان رفتن تلویزیون‌های مکانیکی شود و تلویزیون‌های الکترونیکی را به دنیای ما بیاورد.

تلویزیون‌های الکترونیکی crt

پس از بازنشسته شدن و از میان رفتن تلویزیون‌های مکانیکی نمونه دیگر از تلویزیون‌های الکترونیکی جایگزین شدند که به عنوان سی آر تی آنها را می‌شناسند. اینو تلویزیون از تکنولوژی لامپ پرتو کاتدی استفاده می‌کند که با استفاده از پرتوهای آند تصاویر را به نمایش می‌گذارد. در همین زمان‌ها بود که برنامه‌های تلویزیونی ساخته و گسترش یافتند به طوری که تصاویر آنها به صورت کاملاً سیاه و سفید بود و در زیر نورهای بسیار زیاد فیلمبرداری می‌شد. هرچند که تصویر آنها بسیار کدر و نامفهوم بود اما جذابیت ویژه‌ای برای افراد داشت چرا که تا قبل از آن با چنین دستگاهی مواجه نشده بودند و بسیار شگفت انگیز جلوه کرده بود.
تلویزیون‌های رنگی
پس از گذشت سال‌ها تلویزیون‌های رنگی به میان آمدند البته افراد دیگر ایده‌هایی برای ساخت تلویزیون رنگی داده بودند اما با توجه به اینکه جهان درگیر جنگ جهانی شده بود فرصتی برای ساخت تلویزیون‌های رنگی پیش نیامد تا اینکه در سال ۱۹۵۳ اولین تلویزیون‌های رنگی به میان آمدند و در سال ۱۹۷۲ تمام تلویزیون‌های آمریکایی با برنامه‌های رنگی پا در عرصه دنیای جادویی گذاشتند.

تلویزیون‌های با صفحه نمایشگرهای بزرگتر

پس از گذشت سال‌ها افراد به این فکر افتادند که بهتر است صفحه‌های تلویزیون رو بزرگتر کنند و دیگر افراد مجبور نباشند که به تلویزیون بچسبند. با این حال نسل جدیدی از تلویزیون‌ها با تکنولوژی دنیا شد که تصاویر را با ابعاد بزرگتر در اندازه بهتر نمایش می‌دادند. به همان اندازه که تصاویر بزرگ می‌شد از حجم تلویزیون‌ها کاستوم شد در واقع تلویزیون‌های ابتدایی حجم بسیار بزرگ داشتند اما با تکامل و پیشرفته‌تر شدن این اندازه کاهش می‌یابد به طوری که امروز شاهد تلویزیون‌هایی با قطر بسیار کم هستیم.

 

تلویزیون‌های پیشرفته و جدید

اگر بخواهیم تلویزیون‌های تصویری پنل پلاسما رو با تلویزیون‌های امروزی مقایسه کنیم مدل‌های بسیار زیادی وجود دارند. به عنوان مثال اولین تلویزیون‌های پیشرفته بعد از این مرحله تلویزیون‌های ال‌سی‌دی بودند که تصاویر آنها کیفیت فوق العاده‌ای داشت و در ابعاد مختلف مورد استفاده قرار می‌گرفتند. پس از آن تلویزیون‌های ال ای دی پا به میان گذاشتند و بعد جای خود را به تلویزیون‌های اولد دادند که امروزه با نسل جدیدی از تلویزیون‌ها به نام QLED آشنا هستیم. پس از آن تلویزیون‌های چند بعدی به میان آمده‌اند که دنیای ما انسان‌ها را به بهترین حالت ممکن دگرگون ساختند. از این رو نباید تلاش‌های بی‌وقفه دانشمندان و محققان را برای ساخت چنین دستگاه جادویی نادیده گرفت. به همین دلیل بهتر است همواره به یاد داشته باشید که اولین تلویزیون‌ها با چه امکاناتی در دسترس بودند.
امروز تلویزیون‌ها با کنترل از راه دور قابل مدیریت هستند و می‌توان تمام شبکه‌ها یا ولوم صدای آنها را تغییر داد. گذشته از این موضوع شبکه‌های تلویزیونی بسیار گسترده و نامحدود هستند در صورتی که در ابتدای ورود تلویزیون در ایران تنها دو شبکه وجود داشت اما امروزه تعداد آنها بیشتر شده است.

عکس اولین تلویزیون

اولین تلویزیون در ایران

با مشاهده اولین تصویر تلویزیون در ایران می‌توان فهمید که شور و شوق بسیار زیادی برای استفاده از آن وجود داشت به خصوص که در اوایل دهه ۳۰ بود که سخن‌هایی در رابطه تلویزیون به ایران شنیده می‌شد. سرانجام در سال ۱۳۳۷ اولین تلویزیون به ایران وارد شد. و از آن پس تصمیم بر این بود که یک پایگاه تلویزیونی در ایران تاسیس شود. جالب است بدانید که در همین سال‌ها بود که پس از تاسیس ایستگاه تلویزیونی اولین برنامه‌های تلویزیونی ساخته شده‌اند به طوری که روزانه ۴ ساعت پخش در تلویزیون‌ها انجام می‌شد.
اولین تلویزیون ملی در سال ۱۳۴۷ در ارومیه تاسیس شد و اولین تلویزیون‌ها پا به خانه‌های مردم ایران گذاشتند. در طی دهه ۴۰ افرادی که از وضعیت مالی خوبی برخوردار بودند یک تلویزیون در خانه داشتند و دوستان و آشنایان را دعوت کرده و با هم به تماشای برنامه‌های تلویزیونی می‌پرداختند.

نام نهادن تلویزیون

مخترعان تلویزیون سعی داشتند نام این دستگاه را تلویزیون بگذارند؛ چرا که تلویزیون به معنای تله یعنی قرار داشتن در فاصله دور و ویزیون نیز به معنای دیدن است. مخترع تلویزیون رنگی یعنی جان لوجی برد با ارائه تلویزیون‌ گام بزرگی را در این عرصه برداشت و باعث شد با گذشت سال‌ها همچنان تحولاتی بر روی این دستگاه جادویی انجام گیرد تا در نهایت یکی از پرطرفدارترین دستگاه‌ها و لوازم خانگی محسوب شود.
نتیجه‌گیری
با توجه به اطلاعاتی که در اختیارتان قرار گرفت می‌توان گفت اولین تلویزیون و ایده ساخت آن در سال ۱۸۶۲ توسط کازلی انجام شد که در نهایت اولین فردی که موفق به اختراع تلویزیون گردید کسی نبود جز جان لوجی برد در سال ۱۹۲۵ که در نهایت دنیا را با تلویزیون‌های مکانیکی آشنا کرد و این جعبه جادویی را به جهانیان شناساند. اولین تلویزیون نیز در سال ۱۳۳۷ وارد ایران شد و سبب تاسیس پایگاه و ایستگاه‌های تلویزیونی گردید.
خوشبختانه با مطالعه مقاله تاریخچه تلویزیون می‌توانید سیر تکاملی این دستگاه و جعبه جادویی را بفهمید و از تماشای آن با چنین کیفیت فوق العاده‌ای لذت ببرید؛ چرا که پیشینیان از چنین تکنولوژی بهره‌مند نبودند. عکس اولین تلویزیون دنیا نشان می‌دهد که چه تغییر تحولاتی در شکل و اندازه و حتی نحوه نمایش گذاشتن تصاویر تلویزیون انجام شده است. امروزه شما می‌توانید برای خرید انواع تلویزیون با برندها و مدل‌های مختلف در ابعاد و اندازه متنوع اقدام کنید و با کیفیت‌ترین دستگاه‌ها را جهت تماشای فیلم و سریال و برنامه‌های مورد علاقه‌تان به خانه ببرید.

آخرین مقالات ما
زندگینامه اوپنهایمر
زندگینامه اوپنهایمر
استابلایزر چیست ؟
استابلایزر چیست ؟
اختراع تلویزیون
اختراع تلویزیون
زندگینامه انیشتین
زندگینامه انیشتین
کشف اشعه ایکس ری
کشف اشعه ایکس ری
error: Content is protected !!